Създаване На Уебсайт в 3 Лесни Стъпки:

SEO Оптимизация на Вашия Сайт

Home  >>  Оптимизация  >>  SEO Оптимизация на Вашия Сайт

SEO Оптимизация на Вашия Сайт

On юли 28, 2016, Posted by , In Оптимизация, With No Comments

Вече имате собствен сайт с всички необходими настройки, добавили сте съдържание и идва времето вашия сайт да получава трафик, респективно нови клиенти. Това може да стане по 2 начина – с директна реклама или с оптимизация за търсещи машини, като Google – най-посещавания сайт, когато човек прави проучване в интернет.

SEO като термин означава Search Engine Optimization, или оптимизация за търсещи машини. Най-общо казано – Google, както и всички търсещи машини, имат алгоритми на с помощта, на които оценяват всички сайтове. На база на тази оценка милионите сайтове се подреждат в резултатите за търсената ключова дума от потребителя. Например ако търсите „хотел в Банско“ на първо място в резултатите ще излезе сайтът, който Google е преценил, че е най-авторитетен и съответно той ще получи най-много трафик.

Алгоритмите на Google, са тайна, за да не може да се манипулират резултатите им – каквато е и целта на SEO-то. Тук е и момента да спомена, че съществува White Hat SEO и Black Hat SEO – задължително трябва да се придържате, към бялото за да не бъде изхвърлен сайтът ви от google index и съответно да не получава никакъв трафик. Черните техники за оптимизация могат да включват – връзки от spam сайтове, хиляди автоматично генерирани коментари по сайтове с линк към вашия сайт, дублирано съдържание (за което няма да получите наказания, но няма да бъде позициониран сайтът ви добре) и други.

SEO-то е цяла наука, която не може да бъде обхваната в 1 статия, но за да бъде вашия сайт оптимизиран добре, може да следвате следните насоки:

  • Публикувайте уникално и интересно за потребителите съдържание
  • Стремете се да получите връзки от авторитетни сайтове в областта ви
  • Публикувайте редовно ново съдържание
  • Стремете се сайтът ви да бъде актуален и потребителите да прекарват време в него
  • Бъдете постоянни във всичко описано по-горе
  • Създаването на Google e базирано на следване на линкове в интернет – което означава, че това е и най-важния елемент от оптимизацията, колкото по-вече качествени връзки има към сайта ви, толкова по-авторитетен ще бъде той.
  • Връзките които сочат към сайта ви трябва да бъдат трупани бавно с времето – например ако имато 100 връзки, то те трябва да са натрупани в период от 10 месеца  – средно по 1 връзка на 3 дни и този тренд да бъде поддържан във времето
  • Най-важния съвет на GOOGLE e правете сайтовете си за потребителите, не за търсещите машини – или казано по друг начин, ако сайтът ви е качествен и хората се интересуват от него то гугъл ще разбере. Имайте предвид, че Google знае, колко време е прекарал посетителя на сайта ви, колко страници е посетил и още много други метрики, които да му подскажат интересен ли е вашия сайт.

Ако наемате SEO оптимизатор, то внимавайте да не попаднете на евтина услуга, която да съсипе сайта ви.

В много от случаите, най-добре е да стартирате с реклама и паралелно с това да правите оптимизация за сайта си, тъй като SEO -то отнема време, а може би имате нужда от трафик сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *