Създаване На Уебсайт в 3 Лесни Стъпки:

Сайт за Хотел: Направете сами сайт за вашия хотел

Home  >>  Специализирани Сайтове  >>  Сайт за Хотел: Направете сами сайт за вашия хотел

Сайт за Хотел: Направете сами сайт за вашия хотел

On юли 14, 2016, Posted by , In Специализирани Сайтове, With No Comments

Все по-голям процент от резервациите за почивки в България стават по интернет, което води до необходимостта дори и по-малките хотели и къщи за гости да имат собствен сайт, където хората могат да придобият представа за местоположението, състоянието на хотела ви и най-важното как да се свържат с Вас за да направят своята резервация. Ако офертата от студиото за уеб дизайн за изработка на сайт ви се струва висока, то в тази статия ще ви покажа как сами да направите сайт за вашия хотел. Вече сигурно си задавате въпроса:

Колко време ще е необходимо?

В зависимост от уменията ви за работа с компютър, но в най-лошия случай, 30-40 минути четене на подробното ръководство за изработка на уеб сайт и още толкова за закупуване на хостинг, домейн и първоначалните настройки. И трябва да отворим една малка скоба по отношение на закупуването на хостинг и домейн – това е услуга която трябва да се заплати на избрана от вас хостинг фирма, която няма как да бъде избегната, защото в противен случай сайтът ви няма да бъде достъпен онлайн. В ръководството препоръчвам фирмата Godaddy, Които в момента имат промоция хостинг + домейн за 1 година на цена от около 20 лева – това е най-евтиният вариант на пазара за момента. Именно затова и всички Screenshots в ръководството са от техния панел.

Както сами виждате в ръководството за създаване на сайт, трябва да преминете през няколко стъпки:

  1. Избор на платформа – препоръчвам WordPress, защото е безплатна и достатъчно лесна за ползване, всеки който може да ползва Microsoft Word ще се справи и с тази платформа.
  2. Избор на домейн име – тук няма да се затрудните защото домейнът ви ще бъде името на вашия хотел или къща за гости, например – hotelneptun.com,  ако името е заето може да пробвате с името на хотела и курорта: neptun-varna.com, например. Най-лесно е хостинга и домейнът ви да са от 1 и съща фирма, във втора стъпка от ръководството подробно описвам как да регистрирате домейна си в Godaddy.
  3. Инсталиране на WordPress – Инсталирането на WordPress на вашия хостинг става с натискането на 1 бутон (ако ползвате хостинг от Godaddy) – подробно описание със снимки ще намерите в трета стъпка от ръководството.

WordPress e система за блог и стандартния дизайн не е много красив, но това не трябва да ви притеснява, защото с още няколко минути вашият сайт ще придобие коренно различен вид:

За да промените дизайна на сайта си, трябва да инсталирате тема (отнема 2 минути) – тук има подробно ръководство за инсталиране на тема,  в случая вашата тема трябва да бъде подходяща за хотел, ето няколко подходящи варианта:

hotel-temi-site

За улеснение може да напишете тези имена в търсачката: SKT Hotel Lite; Hotel; Travel Eye.

Всички тези теми са абсолютно безплатни, разбира се ако искате тема, която да не бъде използвана от много хора, може да потърсите за платени теми в сайтове като mythemeshop.com

Ако имате някакви въпроси по създаването на сайта за вашия хотел, не се колебайте да се свържете с мен.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *