Невероятно Красиви Места в България

Крушунските Водопади

krushunksite-vodopadi

Близо до село Крушуна в северна България, на 34 километра от град Ловеч, ще може да се насладите на величествената гледка на Крушунският водопад, образуван от множество карстови тераси, известен със своята живописност, водопадът е лесно достъпен, без да се налага дълги преходи. В района има още 2 по-малки водопада и няколко пещери – Урушка Маара, Деветашка пещера и Горник.

Има изградена еко пътека, която дава възможност да се види цялата система от водопади. Може да стигнете и до пещерата от която извира самият водопад.

Стобските Пирамиди

stobski-piramidi

Стобските пирамиди представляват скални образувания с височеина 10-12 метра, разположени на около 700 метра надморска височина в западната част на Рила планина, над село Стоб.

Представляват споени неоген-кватернерни пясъчници и конгломерати образувани през последните 1-2 милиона години. Село Стоб е Благоевградска област и се намира по пътя за Рилския Манастир.

Белоградчишките Скали

belogradchiskite-skali

Белоградчишките скали са обявени за природна забележителност още през 1949 година, състоят се от три скални групи и образуват ивица с дължина 30 километра и ширина 3 километра, височината на скалите достика до 200 метра.

Разположени в Западния Предбалкан в близост до град Белоградчик, Белоградчишките скали са включени в списъка на Стоте национални туристически обекта и определено гледката си струва!

Плажът Силистар

silistar

Разположен на 5 километра от Синеморец, плажът Силистар е последният плаж преди границата ни с Турция. Известен е като най-красивият и все още див залив на нашето Черноморие, плажната ивица е с дължина един километър и е покрита със златист пясък. Първата снимка в тази статия също е от плажът в Силистар.

Показахме ви 7 красиви места, някои които със сигурност сте посетили, а тези които не сте се надяваме да посетите скоро и не забравяйте – в България винаги може да срещнете най-красивото място!

ЗА ОЩЕ ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ - Харесай нашата страница във Facebook:

Коментари