Lykan Hypersport Суперавтомобил за $3,4 мил.

lykan_hypersport_1

„Ако не си луд няма да си купиш тази кола“ – това са думи на един от създателите на Lykan Hypersport от компанията W Motors.

Арабската супер кола е разработвана повече от 6 години с помощта на Италиански и Немски тунинг специалисти. Моделът има шест цилиндрова боксерен двигател с две турбини които развиват 750 конски сили. Суперавтомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за впечатляващите 2.8 секунди, а максималната скорост е 395 км/ч

Теоретично Lykan Hypersport 2013 може да бъде ваша срещу 3,4 милиона долара, но това едва ли ще е възможно, тъй като първоначалните намерения на фирмата бяха да произведе едва 7 бройки, а по време на изложението в Катар производителите са получили над 100 заявки за покупка.

Това е първата кола в света, в чийто фар има парче бяло злато с инкрустирани диаманти, клиентът може да избира между рубини, сапфири и изумруди в зависимост от цвета, който си е поръчал. Креслата на хипер колата са с бродирани златни нишки, има 3D дисплей, а като бонус при покупка получавате часовник, чиято пазарна цена е 200 000 долара.

Очаквано първият собственик е петият син на емира на Катар.

lykan2

lykan_hypersport

lykan

lykan3

ЗА ОЩЕ ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ - Харесай нашата страница във Facebook:

Коментари